جام و ساقی!
جام و ساقی!
(ویژه نامه پذیرش قطعنامه 598 - نشریه افسران)
11 مرداد منتشر شد.در سالروز راهپیمایی مردم در عید غدیر سال 67 ، با عنوان «راهپیمایی بیعت با امام».کمتر از دو هفته پس از اعلام پذیرش قطعنامه.
در روزهایی که عراق بمباران شیمیایی و حملاتش رو پس از اعلام پذیرش قطعنامه از سوی ایران هم ادامه می داد و در عین حال دیپلمات های ما خود را آماده می کردند برای مذاکرات صلح!
در این ویژه نامه سعی کرده ایم به اجمال و مختصر و البته در حد توان ، مفید ، بپردازیم به این برش از تاریخ انقلاب که پرداختن به آن مورد اهمال واقع شده واقعاً...
.......................................................................................
«وَ لَوِ اعْتَبَرْتَ بِما مَضى ، حَفِظْتَ ما بَقِىَ»
اگر با چشم عبرت به تاریخ بنگرى (با جمع بندى درست) ، آینده ات را پاس خواهى داشت.
(نامه 31 نهج البلاغه)
.......................................................................................
قسمتی از سرمقاله ی نشریه:
...در طول این سال ها ، در مورد وقایع جنگ و بخصوص پذیرش قطعنامه 598 و پایان جنگ ، همواره از واژه هایی نظیر «ناگفته» ، «راز ها» و... استفاده شده است.نا گفته ها و رازهایی که شاید در آن سال ها و در آن شرایط گفتن و پرداختن به آنها به صلاح و صواب نبوده است اما حالا و پس از گذشت سال های زیادی از پایان جنگ می توان و بهتر است که برای عبرت گرفتن از تاریخ و استفاده از آنها در دنیای امروز ، به آنها پرداخت.
همانطور که حضرت امام (ره) در پیام معروف خود برای بیان پذیرش قطعنامه ، می فرمایند :
«...به واسطه حوادث و عواملى که از ذکر آن فعلا خوددارى مى کنم، و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد... با قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم...»
و یا قسمتی از خطبه ی اولین نماز جمعه ی پس از پذیرش قطعنامه که توسط آیت الله خامنه ای ، رئیس جمهور وقت ، ایراد می شود که در آنجا هم به این نکته اشاره می شود :
«...همانطور که امام فرمودند ان شاءالله یک روزی خواهد رسید ... که ما بتوانیم ان شاءالله برای مردم شرح بدهیم و دلایل و آن عوامل و حوادث و عللی که امام در پیامشان اشاره فرمودند آن را تشریح کنیم و بگوئیم اینهاست...»
در این مطلب سعی می کنیم به این واقعه ی مهم تاریخ انقلاب ، یعنی پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل از سوی ایران و پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و علل این تصمیم و شرایط حاکم بر آن دوران بپردازیم...