حــــِـــذر

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا خُذُوا حِذْرَکُمْ ... ای کسانی که ایمان آورده اید [در برابر دشمن] اسلحه خود را برگیرید - آیه 71 سوره نساء

حـــِـــذر

حــــِـــذر

«سیاست» ؛
مأمور ساواک به امام گفت که
آقا سیاست عبارت از دروغگویی است ،
عبارت از خدعه است ، عبارت از فریب است ، عبارت از پدر سوختگی است ،
این را بگذارید برای ما.
امام فرمود : این سیاست مال شماست...
این سیاست هیچ ربطی به سیاست اسلامی ندارد ، این سیاست شیطانی است.
و اما سیاست به معنای این است که جامعه را راه ببرد و هدایت کند به آنجایی که صلاح جامعه و صلاح افراد هست...
پیغمبر اکرم مبعوث شد که سیاست امت را متکفل باشد.

.: وبلاگ حــــِــــذر | HEZR.ir :.

نویسنده
اینستاگرام
مطالب پیشنهادی
نظرات شما
پیوندها

....................................................................................................................................

 

 

دی ماه سال گذشته بود که مستند «من روحانی هستم» ، ساخته گروه رسانه ای شفق ، را که برای اولین بار در تلوزیون اینترنتی آرمان (شبکه اجتماعی افسران) اکران می شد ، به اتفاق دوستان و با حضور (مجازی) خود کارگردان مستند مشاهده کردیم و در همان پخش زنده ی مستند بازخور مثبت و تقدیر و تشکرهای خود را به ایشان و عوامل این مستند تقدیم کردیم.

جنجال های رسانه ای این روزها در روزنامه ها و سایت های زنجیره ایِ به اصطلاح حامی دولت علیه این مستند و همراهی رسانه های معاند خارجی با آنها و همچنین موضع گیری های همراه با «رنگ پریدگی سیاسی» بعضی از مسئولین ، باعث شد دوباره مستند را ببینم و لازم بدانم نکاتی را درباره آن عرض کنم.

این مستند برخلاف آنچه که ادعا می شود نه به تخریب رئیس جمهور می پردازد و نه حتی نقدی به افکار و افعال وی وارد می کند بلکه صرفاً زندگی سیاسی ایشان را روایت می کند.روایتی که از دو جنبه خوشایند عده ای نبوده که عرض خواهم کرد.

 

از نظر حقیر در این مستند ، به شکلی نسبتاً مطلوب ، تصویری از دو بُعد زندگی سیاسی دکتر روحانی ارائه میشود.

«شیخ دیپلمات» لقبی است که دکتر روحانی با آن شناخته می شود و بنظرم ارائه ی تصویری از دو وجهِ «شیخ» و «دیپلمات» بودن دکتر روحانی در این مستند موجب موفقیت این اثر و در نتیجه سنگ پراکنی و موضع گیری ها علیه آن شده است.

پرداختن به زوایایی از زندگی دکتر روحانی و مواضع و سوابق انقلابی ایشان ، وجه اول شخصیت سیاسی ایشان و یا به تعبیری ، «شیخ» بودن ایشان است که قابل توجه بود و بنظرم دلیل عمده ی بخشی از هجمه ها از سوی برخی رسانه های اطلاح طلبِ حامی دولت به این مستند ، نه گلایه به انتقادی بودنِ این مستند ، که ناخشنودی این رسانه ها از بیان این بعد زندگی سیاسی رئیس جمهور ، که کمتر به آن پرداخته شده ، بوده است.

تولد در خانواده ای مذهبی ، علاقه به تحصیل حوزوی ، حضور فعال در نهضت انقلاب اسلامی از همان سال های ابتدایی ، سخنرانی های تبلیغی و سیاسی خط امام خمینی (ره) پیش از انقلاب ، سخنرانی انقلابی و تاریخی ایشان در مراسم ختم حاج آقا مصطفی خمینی در مسجد ارک ، فعالیت های سیاسی و انقلابی ایشان بعد از انقلاب اسلامی نظیر کمک به سامان دهی ارتش (مثلاً اجرای طرح اجباری کردن حجاب برای کارکنان زن ارتش) و... مواردی بود که به تصویر کشیده شد.مواردی که از سوی اطرافیان امروز رئیس جمهور کمتر به آن اشاره شده بود و شاید همین پرداختن به این مسائل بوده است که خوشایند عده ای نبوده و موجب این حملات شده است.

اشاره به رأی مخالف حسن روحانی ، نماینده مجلس ، به نخست وزیری مجدد میرحسین موسوی و یا نمایش قسمتی از یک مناظره در اوایل انقلاب که حسن روحانی در آن "روحانیت و سپاه" را نهادهای انقلابی این سرزمین می خواند و یا نقش برجسته ی دکتر روحانی در کنترل آشوب های سال 78 با دستور به ورود بسیج به قائله و همچنین سخنرانی ایشان در راهپیمایی 23 تیر 78 ( که می توان آن روز را «9 دیِ آشوب های سال 78» دانست) و ذکر این مسئله درمورد اغتشاشگران که "این ها پست تر از آن هستند که برانداز نام گیرند" ، همه و همه برش هایی از تاریخ زندگی سیاسی رئیس جمهور فعلی کشورمان بود که شنیدن و دیدن آنها می تواند برای خیلی ها جالب توجه باشد.اما گویا این اشارات که موجب آشنایی بیشتر طیفی از هواداران رئیس جمهور فعلی ، بخصوص جوانان با ایشان می شود ، با منافع سیاسی برخی در تضاد بوده و درنتیجه به کام شان تلخ آمده است.

اما بُعد دیگر ماجرا چهره ی دیپلماتیک دکتر روحانی یا همان شیخ «دیپلمات» است.

اشاره به حضور و نقش آفرینی دکتر روحانی در ماجرای «ایران گیت» شاید جنجال برانگیز ترین بخش این مستند بوده باشد.

حضور غیر رسمی دیپلمات های امریکایی (با پاسپورت های ایرلندی) در ایران که در ظاهر در قالب درخواست مذاکره و معامله با سران ایرانی بر سر آزادی گروگان های امریکایی در لبنان در عوض فروش سلاح به ایران در سال های جنگ اتفاق افتاد.

ریگان رئیس جمهور وقت امریکا که بعدها هدف اصلی این سفر را "برقراری رابطه مناسب با رهبران احتمالی آینده ایران" قلمداد می کند ، مشاور عالی امنیت ملی خود ، رابرت مک فارلین ، را به همراه یک انجیل امضا شده و یک کیک به شکل «کلید» و با نماد کلید قفل گشای روابط ایران و آمریکا ، به ملاقات مقامات بلندپایه ایران می فرستد اما با مدیریت حضرت امام و با امتناع مسئولان عالی ایران از دیدار مخفیانه ی این چنینی با امریکایی ها ، افتضاحی برای وی و حزب سیاسی اش در امریکا به بار می آید تا جایی که مک فارلین دیپلمات ناکام این ماجرا دست به خودکشی می زند و ویلیام کیسی ، رئیس وقت سازمان سیا ، در حالیکه در جلسه دادگاه، مشغول ادای توضیحات درباره رسوایی ایران گیت بود، دچار سکته مغزی شده و جان خود را از دست می دهد. *

دیدار امریکایی ها با سران نظام محقق نمی شود اما با مدیریت هاشمی رفسنجانی ، رئیس وقت مجلس ، مذاکراتی در تهران انجام می شود.در خاطرات هاشمی آمده است:

"قرار شد هدیه را نپذیریم و ملاقات ندهیم و مذاکره را در سطح دکتر هادی و دکتر روحانی و مهدی‌نژاد مخفی نگهداریم و [مذاکرات] محدود به مساله گروگانهای آمریکای در لبنان و دادن قطعات هاک و چند قلم دیگر اسلحه[باشد]. آنها بیشتر خواهان مذاکره در مسائل کلی و سیاسی‌اند." *

اگرچه روایت های امریکایی ها از نقش و موضع گیری های حسن روحانی در این مذاکرات بیش از این هاست و بعنوان نمونه مک فارلین بعد ها می گوید:

"اما از تمایلِ (روحانی)... صحبت‎ها، مصمم بودن، و بیانِ آگاهانه‎ی راه ممکن برای روابط همراه با همکاری پایدار، اعتقاد دارم بالاخره یک مقام ایرانی مناسب را یافته‎ایم، و این خوب است." و همچنین آمریکایی‎ها مدعی هستند روحانی به آنها گفته است: "روابط مان تاریک است. بسیار بد است. شاید دوست نداشته باشید بشنوید ولی صراحتاً باید به شما بگویم. ایرانی‎ها، افراد تُندی هستند." وی هشدار داد که مراقب باشند: "به عنوان یک دولت، نمی‎خواهیم فردا سرنگون شویم. می‎خواهیم بر سر قدرت بمانیم و مشکلات فیمابین را حل کنیم." *

اما در مستند «من روحانی هستم» فقط به خاطرات خود دکتر روحانی و جناب هاشمی استناد شده است.

مذاکرات و معاملات محرمانه با امریکایی ها در جریان ایران گیت ، با مدیریت جناب هاشمی و با اجرای دکتر روحانی را شاید بتوان نقطه ی عطفی در وجهه ی دیپلماتیکِ شیخ دیپلمات ، دکتر حسن روحانی ، برشمرد.

 

تشکیل جلساتی تحت عنوان «مجمع عقلا» در مجلس و طرح و برنامه ریزی برای پایان دادن به جنگ از سوی دکتر روحانی و جمعی از نمایندگان مجلس و گلایه ی محسن رضایی فرمانده وقت سپاه که در جبهه ها و درگیر جنگ بوده است ، از این مسئله و نامه وی به امام ، مسئله ی دیگری است که در مستند به آن اشاره می شود و وجهه ی صلح! طلبانه ی دیپلماتیک دکتر روحانی و جناب هاشمی در این مسئله هم به نمایش در می آید.

و نهایتاً مهم ترین قضیه ی عمر سیاسی و دیپلماتیک دکتر روحانی که در این مستند به آن پرداخته می شود ، مسئله ی مذاکرات هسته ای و عهدنامه ی سعد آباد و در نتیجه ی آن تعلیق صنعت هسته ای کشورمان است.

مذاکراتی که اروپایی ها با گستاخی و فریبکاری تمام در تهران طرف ایرانی را پای توافقنامه ای می نشانند که نتیجه ی آن «تعلیق همه جانبه به تفسیر غربی» است.و نکته مورد بحث برای این مستند امضا کننده و تعهد دهنده ی ایرانی ، یعنی شیخ دیپلمات ، دکتر حسن روحانی ، است.

 

در کل از نظر حقیر آن چیزی که در این مستند به نمایش در آمد اولاً چهره ی شیخی با سوابق انقلابی بود که نه تنها همراهی ای با فتنه گران ندارد که علیه آنها موضع می گیرد و نمایش این چهره از دکتر روحانی در شرایط فعلی کشور که جماعتی از فتنه گران به اقدام دکتر روحانی در کسوت رئیس جمهور در رفع حصر از سران فتنه امیدوارند ، خوشایند این جماعت و رسانه های شان نبوده فلذا بروز این هجمه ها طبیعی بنظر میرسد.

در ثانی ، بُعد دیگر شخصیت سیاسی دکتر روحانی چهره دیپلماتیک ایشان و نگاه مبنی بر صلح طلبی و تنش زدایی و یا به تعبیری سازش طلبی ایشان در عرصه سیاست خارجی است.نگاهی که در مواجهه ی با قدرت های غیرقابل اعتماد ، حق ناپذیر و زورگوی نظام سلطه ، نتیجه ای جز شکست ندارد کما اینکه این نگاه تجربه ی نامطلوبِ مذاکرات هسته ای دوران اصلاحات و تعلیق را به ذهن متبادر می کند.

حال با توجه به حضور ایشان در کسوت رئیس جمهور در شرایط فعلی و شرایط خاص و خطیر کشور در عرصه بین الملل و مذاکرات هسته ای ، نگرانی هایی ها را در میان دوستان انقلاب و کشور بوجود آورده که پرداختنِ این مستند به این جنبه را در قالب همین نگرانی می توان تفسیر کرد و همچنین واکنش ها و هجمه ها به آن را ، دفاع از این نگاه در سیاست خارجی دانست.

نگرانی ای به حق که خطر پیوند خوردنِ «کلید» شیرینیِ رئیس جمهور آمریکا در دهه ی 60 که با هدف رابطه گرفتن با رهبران آینده ایران هدیه فرستاده شده بود ، با «کلید» بنفشِ دیپلمات آن روزها و رئیس جمهور فعلی ایران را احساس می کند و با دغدغه ای پاک و انقلابی و بر مبنای منافع ملی این خطر را هشدار می دهد.

 

درپایان لازم به ذکر است که اگرچه جناح فرهنگی مؤمن و جوانان انقلابی ای که بصورت خودجوش در حال جهاد فرهنگی است از کسی توقع تشکر و حمایت مادی ندارد و به امید لبخند رهبر خود در حال تلاش است ، اما از مسئولین محترم هم انتظار می رود حداقل سدّی در راه این قبیل مجاهدت ها نبوده و با اظهار نظر ها و اقدامات خود عرصه را بر این جوانان تنگ نکنند.

یادمان باشد که هدف می بایست «تقویت جناح فرهنگی مؤمن» باشد.

والسلام...

 

................................................................................................

مطلب مرتبط:

"من روحانی هستم" چیست و چه می‌گوید؟! + فیلم (گزارش تسنیم)

................................................................................................

پ.ن 1 :

سازنده ی این مستند یک گروه رسانه ای دانشجویی بنام «شفق مدیا» است و همین مسئله از یک سو باعث تعجب و از سویی باعث دروغ پردازی های برخی رسانه ها در وابسته قلمداد کردن به فلان جا و بهمان جناح و... شده است.دلیلش هم روشن است ،این جماعت  هنوز مفهوم حرکت خودجوش فرهنگی را نمی دانند!

برای خرید و یا درخواست اکران دانشگاهی این مستند از طریق سایت shafaghmedia.ir اقدام کنید.

 

پ.ن 2 :

بعد از توقیف روزنامه ها و هفته نامه های منتقد دولت و یا دادگاهی شدن روزنامه نگاران منتقد و کم سواد لقب گرفتن منتقدان از سوی رئیس جمهور و...  حالا بعد از  این هجمه ها به این مستند دانشجویی ، دیگر تکراری است که از شعار های رئیس جمهور محترم درباره فضای باز نقد و این قبیل حرف ها و وعده های ظاهرفریب انتخاباتی حرف بزنیم.

دیگر شعار بودن خیلی از شعار ها ثابت شده و تکرار آنها تکرار مکررات است.اما برای تثب در تاریخ و قضاوت آیندگان ، خوب است که اشاره کنیم...

 

نظرات (۱۹)

خیلی خوب نوشتی ، تو افسران دیدم.
تشکر
درود
سلام
ندیدم مستندو.ولی واجب شد ببینم با این همه سروصدا.لینک دانلودش رو داری حاجی؟
پاسخ میلاد گودرزی:
سلام.باید بخرید.
از سفیر فیلم : http://safirfilm.ir

بعد خرداد 92 مدام به عده ای دوستان خوش خیال میگویم اینها همشون سروته یک کرباسن از خاتمی و هاشمی گرفته تا احمدی نژاد و محسن رضایی و... این مستند پاسخ خوبی است برای این آدمهای خوش خیال!!

سلام و درود؛
دوست عزیز این مطلب شما در پایگاه اینترنتی و بسته فرهنگی عمارنامه منتشرگردید.
http://www.ammarname.ir/node/47187
ما را از بروزرسانی خود آگاه
و با درج بنر و یا لوگو در وبگاه خود یاری نمایید .
موفق و پیروز باشید .
http://ammarname.ir -- info@ammarname.ir
یا علی

میزان حال فعلیه افراده.همون طور که اقای موسوی که نخست وزیر محبوب امام بوده و الان به قول بعضیا فتنه گر شده اقای روحانی هم میتونه از مقابله به همراهی برسه و رفع حصر کنه.بعدشم ما اگه بخایم دهه ی اول انقلاب رو ملاک قرار بدیم 90درصد سردمداران مملکتمون افراطی بودن اون موقع که البته تو شرایط انقلابی و جنگی قابل توجیهه.به هر حال این مستند خیلی نمیتونه مواضع فعلیه روحانی رو نشون بده
۱۱ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۷:۵۲ شهرام کردستانی
بسیار دقیق و کامل بو.خداقوت
سلام..خسته نباشید..
اجازه نشر داریم آیا؟؟!!!
پاسخ میلاد گودرزی:
سلام
صد البته
سلام
تشکر از شما به خاطر ارسال مطلبتان به سایت "حرف تو"
"
چرا روایتی از «شیخ دیپلمات» برخی را عصبانی کرده؟! "
با آدرس: http://harfeto.ir/?q=node/26113
در این سایت انتشار یافت.
چشم به راه مطالب خوب شما هستیم.
هدیه سایت "حرف تو" به شما:
"امام سجّاد (علیه‌السّلام): حقّ سرپرست علمی تو آن است که وی را بزرگ بشماری و به او نیک گوش بسپاری و توجّه کنی... و اگر نزد تو از او به زشتی یاد کردند، دفاع کنی و عیب‌هایش را بپوشانی و افتخاراتش را آشکار سازی."
یا علی
بسیار دقیق و منطقی بود تحلیل شما.ممنون.فقط یک سوال بنظر شما اون ویژگی های انقلابی روحانی که شما اشاره کردید در طول این سال ها تغییر کرده و شخصیت دیگه ای از او ساخته شده؟
پاسخ میلاد گودرزی:
بنظرم هنوز هم «شیخ دیپلمات»ه
فقط بعضی جاها مجبوره ادا دربیاره!
میگم جریان انگشت نگاری عزتمندانه اقای رسایی برای سفر به المان چیه نمیشه ازش مستند خودجوش فرهنگی دراورد یا حتما یه جوری باید به خاتمی، هاشمی یا روحانی ربط داشته باشه تا ازش مستند خودجوش فرهنگی دربیاد.
پاسخ میلاد گودرزی:
چیه قضیه ش؟ :)
سلام بر شما
آستانه‌ی تحمل جماعت کلیددار، بس عجیب پایین است. یکروز میگویند شما کم سوادید خفه شوید! روز دیگر میگویند با شناسنامه حرف بزنید! من مانده‌ام که اینها چه زود و کم‌هزینه، باطن واقعی خود را رو کردند و همان پنجاه ممیز هفت درصد را هم دچار حیرت و پشیمانی نمودند. والله بخدا سرهنگها تحملشان بیشتر است جناب حقوقدان!
۱۴ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۰:۴۷ سرباز گمنام08
سلام
این مطلب در وب ما درج شد

موفق باشید
یاعلی
http://www.sarbazgomnam08.ir
۱۴ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۰:۴۸ سرباز گمنام08
سلام به شما دوست عزیز
وب بسیار زیبا و جالب دارید
مطالبتون هم عالیه
اگر مایل به تبادل لینک هستید مارو به عنوان:
پایگــاه ســـربازان گمنـــــام امــام زمــــان(عج)
و ادرس:
http://sarbazgomnam08.ir
لینک نمایید یا میتوانید از لوگوی ما استفاده نمایید
سپس اطلاع بدید شما رو با هر اسمی با افتخار لینک نماییم

موفق باشید
یاعلی
سلام
مونده بودم قضیه کلید!!!! آقای روانی چیه؟؟؟؟؟؟ خدا رو شکر کشف شد که واقعاً  "کلید" یه رمز عبور بوده و ما بی خبر بودیم!!


پاسخ میلاد گودرزی:
آقای روحانی!
خوشم میاد بعضیا از اعمال جناب آقای روحانی خیلی دارن می سوزن. به قول یک رئیس جمهور بی ادب، آب رو بریزید اونجا که می سوزه :))
سلام
مبعث پیامبر رو بهتون تبریک میگم...

یاعلی
سلام
بامطلبی بروزم...
خوش حال میشم نظرتون رو بدونم..

یاعلی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی